Tradiční festival se v amfiteátru pod lipnickým hradem koná už po jedenadvacáté, letos se uskuteční v pátek a sobotu 27. a 28. června.

Páteční večírek pro nedočkavé obstarají zvučné regionální kapely. Divákům se od 19 hodin představí čtveřice kapel různých žánrů. I ony budou důkazem toho, že festival letos přitvrdil. Xenon bude zastupovat metal, Nice Navels zahrají nefalšovaný rock, Rain předvede crossover a Soustrast bude „hájit" metalcore-hardcore.

Sobota pak bude patřit hvězdám rockové scény. „Oproti předchozím ročníkům jsme se letos rozhodli trochu přitvrdit a doslova tak naplnit název festivalu," říká za organizátory Václav Duben. Návštěvníci se tak mohou těšit na rockery ze skupin Alkehol, Arakain a Harlej. Na Lipnici zahrají i UDG, Eddie Stoilow, Jelen s Kateřinou Marií Tichou a Nebe. Chybět nebude ani lipnická stálice – kapela Mňága a Žďorp, která se na Vysočinu každoročně ráda vrací a těší se i velké oblibě mezi diváky. Publiku se představí i skupina Acheron, vítěz soutěže Vysočina hledá talent, která účast na festivalu získala jako jednu z cen v prvním ročníku krajské talentové soutěže.

Vstupenky si mohou zájemci zakoupit na www.ticketstream.cz nebo na tradičních předprodejních místech po celém kraji. Další informace najdou na webu www.rockovalipnice.cz.

(ora)