Stejně jako vloni, tak i letos se jeden z nejpopulárnějších letních hudebních festivalů u nás uskuteční v areálu zámeckého parku ve Světlé nad Sázavou, tentokrát ve dnech 31. července až 2. srpna. S přípravami tedy finišují nejen pořadatelé, ale chystají se i město Světlá nad Sázavou a Policie ČR.

„V porovnání s loňským ročníkem se už město Světlá nad Sázavou v přípravě Sázavafestu tolik organizačně neangažuje. Pořadateli pronajalo park a opětovně přistoupí k dočasnému pozastavení platnosti vyhlášky o rušení nočního klidu," konstatoval starosta města Jan Tourek.

„Běžně je ve Světlé možná produkce do 24 hodin, po dobu konání festivalu ale žádné časové omezení platit nebude. Věřím, že vše proběhne hladce, tak jako vloni. Tehdy jsme řešili pouze jednu jedinou stížnost, která s rušením nočního klidu souvisela," pokračoval Tourek.

Do Světlé nad Sázavou přijedou opětovně tisíce návštěvníků. Festivalové stanové městečko vyroste na louce v sousedství sklárny Crystalite Bohemia, a jako vloni bude opět pod dohledem Policie ČR. „Sázavafest patří zcela jednoznačně k největším bezpečnostním akcím letošního roku. Pohlídáme nejen stanové městečko, ale dohlédneme i na pořádek v ulicích Světlé nad Sázavou," uvedl šéf územního odboru Policie ČR v Havlíčkově Brodě Pavel Nováček.

V průběhu festivalu vystoupí více než stovka našich a zahraničních skupin a interpretů. Pořadatelé připravili i bohatý doprovodný program. Jeho část se odehraje přímo v prostorách světelského zámku rodiny Degerme.