Akce začíná u kavárny AveKafe v neděli 19. května hodinu po poledni. „Přivezeme ty nejlepší krevety, kalamáry, chobotnice, pražmu, mořského vlka a spoustu dalších dobrot, které připravíme na grilu na dřevěném uhlí,“ nalákali organizátoři.
Příchozí mohou ochutnat také studené předkrmy v podobě tataráků nebo například salát s chobotnicí. Zapíjet pochutiny z mořských plodů mohou lidé šumivým bílým vínem, které bude také k mání. Akce končí v sedm hodin večer.
Vzhledem k tomu, že se jedná o venkovní akci, důležitou roli hraje i počasí. „V neděli bude na Vysočině polojasno až oblačno, postupně na většině území přeháňky, místy i bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 18 až 22 stupňů Celsia. Foukat bude během dne mírný západní vítr, který v bouřkách přechodně zesílí,“ komentoval meteorolog Ondřej Brambus.
VIDĚLI JSTE? VIDEO: Polární záře nad Brodskem. Podívejte se, jakou sílu měla nad Vysokou