V rolích patronů je letos přijedou podpořit bývalý fotbalový reprezentant a hráč Dukla Praha Ladislav Vízek a po loňské absenci i legendární exekutor slavné bělehradské penalty ve finále ME 1976 Antonín Panenka.

Turnaj zahájí slavnostním výkopem kolem deváté dopoledne starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl. Po vyřazovacích bojích ve čtyřech skupinách na dvou hřištích přijde po obědě na řadu semifinále, a poté finálové klání, v případě příznivého počasí bude následovat exhibiční utkání vítězného týmu s týmem sestaveným patrony turnaje Panenky a Vízka, kteří by se měli objevit na zeleném pažitu rovněž.

Moderátor a publicista se v Kavárně Chotěboř představil jako vtipný a pohotový vypravěč. „Jsem hudební antitalent,“ prozradil na sebe.
Moderátor Vladimír Kořen: V Marošovi jsem našel životního přítele

SENI Cup pak bude na slavnostním nástupu všech týmů zakončen předáním cen.

O zábavu se v průběhu turnaje opět postará zpěvačka Heidi Janků, která loni roztančila v pauzách mezi utkáními nadšené účastníky turnaje, k přátelské atmosféře SENI cupu přispěje svými písničkami za doprovodu kytary také zpěvák Martin Maxa, který se v Havlíčkově Brodě objeví již počtvrté.

Podobně jako v minulých ročnících přinese z průběhu turnaje zpravodajství štáb České televize.