A protože se sběr víček od PET lahví ukázal jako dobrá věc, přišly sestřičky z neurologického oddělení s další akcí – Za šťastným úsměvem po svých.

„Jde o sběr víček pro pětiletého Matěje. Matěj trpí následky dětské mozkové obrny. Jeho pohyb je  bohužel značně omezen. Pro zlepšení stavu je potřeba pravidelného dlouhodobého cvičení a péče odborných pracovišť, jako je například  specializované rehabilitační centrum Adeli Medical Center v Piešťanech. Léčba je finančně nákladná, a proto  je organizována hromadná sbírka uzávěrů od  PET lahví. Pokud nasbíráme 15 tun víček, Matěj se snad bude moci postavit na vlastní nohy," sdělila mluvčí nemocnice Petra Černo.

Nemocný Matěj pochází ze Žďáru nad Sázavou. Doma mají rodiče kromě postiženého synka ještě další dvě děti. Malý Matěj se narodil v sedmém měsíci, což se na jeho zdraví podepsalo. Nemůže bohužel chodit, jenom se plazit po zemi. Matěj má rád pohádky, rád maluje, ale jednou si přeje pohybovat se po svých, aspoň za pomoci chodítka.

Sběr plastových víček pomůže nemocnému chlapci dostat se do specializovaných lázní, kde by mohl s ostatními handicapovanými rehabilitovat a časem se postavit na vlastní nohy.