Změna je patrná hned při příchodu. Původní zelenou barvu na zdech nahradila neutrální bílá a hřiště už není oranžové, ale modré. „Vyměnili jsme také topení. Předtím bylo na zdech, nyní jsme ho přendali ke stropu,“ ukazuje Tomáš Rosecký, jednatel Sportovního zařízení města Světlá nad Sázavou.

Samotné hráče pak potěší nový povrch. „Původně tady byl třicet let starý koberec supreme, který už byl v opravdu špatném stavu. Teď tu máme oficiální podlahu, na které se hrají soutěže. V podstatě je to něco podobného, na čem se hraje Australian Open,“ chlubí se Rosecký.

Florbalový tým ze Světlé nad Sázavou.
Adrenalin i spousta zážitků: florbalistky ve Světlé slaví kulatiny

Právě díky této novince jsou na Vysočině jedineční. „Jsme opravdu jedni z mála, kdo to má. Osobně vím třeba o Praze nebo České Třebové,“ svěřuje se Rosecký.

Halu využívají nejen členové tenisového klubu, ale i široká veřejnost. Novou sezonu zahájí v říjnu. V plánu je i slavnostní představení veřejnosti.

Socha svatého Jana po opravě.
Tři sta let stará socha svatého Jana ve Štokách je zas jako nová

Až si ji bude moci vyzkoušet, už se nemůže dočkat například Martin Beneš z Humpolce. „Občas si zahrajeme s kamarádem ze Světlé. Jsem zvědavý, jak nám to v novém půjde,“ usmívá se.

Rekonstrukce vyšla městskou kasu přibližně na tři čtvrtě milionu korun, s investicemi do tenisu ale nekončí. „Na blížícím se zasedání zastupitelstva teď budeme řešit podání žádosti na rekonstrukci venkovních kurtů. Dva budeme řešit letos a zbylé čtyři pak příští rok,“ dodal Tomáš Rosecký, který je zároveň i zastupitel města.