Novomanželé, kteří plánují svatbu, najdou vše potřebné pro svůj velký den na jednom místě v sobotu 14. března od 9 hodin v hotelu Slunce. Uskuteční se zde v Havlíčkově Brodě vůbec první Den svatební a společenské inspirace.

„Nechtěli jsme akci nazvat veletrhem. Jejím cílem je hlavně inspirovat budoucí novomanžele a jejich příbuzné, co mají udělat pro to, aby byl jejich svatební den co nejkrásnější," informovala za hlavní pořadatele květinářka Dana Křesťanová.

Návštěvníci zde najdou pod jednou střechou vše, co se svatebním či jiným významným společenským dnem nějak souvisí. „Svoje umění zde nabídnou cukráři, kuchaři, nebude chybět kosmetička ani kadeřnice, která představí několik druhů slavnostních účesů. Objeví se nabídka spodního prádla, šperků či obuvi," upřesnila Dana Křesťanová. Odborníci ukážou, jak vyzdobit slavnostní tabuli, jak správně vybrat svatební kytici, aby ladila s osobností nevěsty, ale také jak vkusně zabalit svatební dárek. Přehlídka svatebních a společenských šatů je zaměřena jak na dámy, tak na pány. Podle Křesťanové přislíbily svoji účast zhruba tři desítky různých firem a podnikatelů z Havlíčkova Brodu a okolí.

„Jedná se o první ročník, uvidíme, zda se z něho stane do budoucna tradice," podotkla Křesťanová. A jaký je podle jejího názoru ideální svatební den? „Takový, kde hlavní roli mají nevěsta a ženich," vysvětlila pořadatelka. V zahraničí je v současné době módní objednat si na organizaci svatby dokonce speciální agenturu. Podle Křesťanové stačí, aby se průběhu svatby ujal někdo, kdo má nadhled nad situací, umí vystupovat, neztrácí nervy a má organizační talent. „Rozhodně by to neměli být rodiče nevěsty a ženicha, ti si mají svatbu užívat," zdůraznila Křesťanová. Akci zpestří doprovodný program v podání zpěváka Radka Novotného.