„Již se podařilo pomoci najít zaměstnání třem účastníkům tohoto projektu. Spolupracujícími organizacemi, které se nebály a daly tak možnost lidem v ne zcela nejlepší kondici zapojit se do koloběhu pracovního života, tak jak jej zná většina z nás, je firma AKROBRAB, která provozuje Prádelnu Barborku, a dále Potravinová banka Vysočina,“ informovala koordinátorka projektu Eva Moravcova Urbanova.

Jak dodala, je jasné, že zapracování těchto lidí a vytvoření pracovního stereotypu trvá déle než u běžné populace. „Na druhou stranu jsou ale tito lidé vděční za možnost pracovat a dělají maximum, aby nezklamali své zaměstnavatele, své blízké, ale i sebe. Velký dík proto patří již zmiňovaným firmám AKROBRAB a Potravinové bance Vysočina, které tyto pracovní příležitosti poskytly,“ zdůraznila Urbanová. Dva zaměstnanci pracují jako závozníci, jeden je skladník.

Starosta Jan Martinec ze Ždírce nad Doubravou.
Věrně sloužím obci, říká hrdě starosta Jan Martinec

„Jak vidno, jedná se o běžné profese, které může vykonávat prakticky kdokoli. Dalšími organizacemi, které přislíbily účast v projektu, jsou městský úřad v Ledči, Hotel Sázava a COOP družstvo Havlíčkův Brod,“ dodala Urbanová s tím, že projekt není pro potencionální zaměstnavatele nijak zavazující. Jediné, co mohou získat, je motivovaný a finančně výhodný pracovník.