Autorem vítězné pohlednice Modlivý důl je Ladislav Renner. Má za sebou již několik vítězství v předcházejících ročnících. Loni vyhrál s pohlednicí Kaple svatého Huberta.

Renner je úspěšný fotograf z České Lípy. Fotografuje od roku 2005 a brzy se začal umisťovat v místních i prestižních fotosoutěžích. Cestovatel, dobrodruh cestuje bez auta a přespává většinou jen ve spacáku a to nejen v přírodě, ale i ve městech. „Prostřednictvím například státní agentury Czechtourism pomáhají mé fotografie propagovat naši krásnou vlast nejen v tuzemsku, ale i ve světě ,“ řekl o sobě a své tvorbě.

Vyhlašovatelem soutěže o nejkrásnější turistické pohlednice je Česká pohádková akademie. „Na přívlastek nejkrásnější kandidovalo a bylo do soutěže oficiálně přihlášeno 58 pohlednic, 68 turistických vizitek, 55 kalendáříků a 8 turistických deníků a pasů,“ upřesnil Miroslav Marek prezident Agentury Dobrý den Pelhřimov.

Ve zbraňové amnestii bylo na Vysočině odevzdáno skoro 180 kusů zbraní.
Na Vysočině je přes 50 tisíc zbraní, při amnestií jich lidé odevzdali 179

O vítězi rozhodla porota složená z kancléře České pohádkové akademie Marcela Goetze, zástupců Agentury Dobrý den Pelhřimov, Klubu českých turistů, časopisu Všudybyl, mapujícího oblast turistického ruchu. „To že se soutěž drží celých 25 let, je zázrak. Padá na mě nostalgie,“ poznamenal Goetz.

Soutěž před léty vznikla jako jeden ze způsobů propojení nově zakládaných turistických informačních center. Každoroční vyhodnocení soutěže se doteď odehrávalo v lednu v Brně na veletrhu Regiontour, který je ale letos odložen na podzimní termín. Díky dlouholeté spolupráci pelhřimovské Agentury Dobrý den a České pohádkové akademie se pro tentokrát přestěhovalo do Pelhřimova. Nejvíc soutěžních pohlednic se vyhodnocovalo v roce 2014, přes čtyři sta dvacet.