Dvoučlenné smíšené týmy ve složení kuchař a cukrář musí pro účast připravit, naservírovat a nafotit soutěžní slaný a sladký pokrm, uvést seznam ingrediencí a popsat přesný postup přípravy.

Odborná porota pak vybere osmičku nejlepších. Ti se ve finále utkají nejen o trofej, ale také o účast na mezinárodním finále ve Francii.

Ilustrační foto
Turečtí kurdové se pobili na jihlavském náměstí. Teď se bojí vyhoštění

I letos budou hrát roli regionální gastronomie Vysočiny. „Soutěžící mají letos za úkol vymyslet co nejchutnější a nejoriginálnější slaný a sladký pokrm za použití povinných surovin – bio vepřové pečeně, kysané smetany, tmavého ležáku a stoprocentní rakytníkové šťávy,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Eva Neuwirthová s tím, že tyto suroviny dodají lokální producenti.