Každý rok se do soutěže zapojují další městečka či obce. Letos je to například městečko Česká Bělá. Městys oslovil žáky základní školy, aby dle své fantazie „soutěžní" stromeček nazdobili. Všechny vystavené stromečky jsou označeny číslem, soutěž probíhá anonymně. Každý návštěvník má právo ocenit při návštěvě výstavy pouze jeden stromeček, který se mu nejvíce líbí. Vítěz soutěže má právo následující rok výstavu uspořádat ve své domovské obci.

Čtvrtý ročník této prezentační akce se uskuteční v kulturním domě ve Stříbrných Horách, neboť tato obec ve třetím ročníku soutěže o vánoční stromeček zvítězila. „Loňské vítězství nás potěšilo, teď bude třeba zajistit pořadatelskou službu v našem kulturním domě. Služba se bude muset smířit s tím, že se zde moc neohřeje, neboť vánoční stromky nesmějí do konce výstavy opadat," poznamenala s humorem starostka Stříbrných Hor Marie Kollariková.

Zahájení výstavy je naplánováno na neděli 16. prosince odpoledne. Pro veřejnost bude výstava otevřena od příštího pondělí, a to vždy od 14 do 17 hodin, a potrvá prakticky do konce prosince.