Řidiče Romana to málem přišlo na 200 korun. Nejde o peníze, ale o princip, zdůrazňuje šofér, který se cítil být poškozen.

„Svoje vozidlo jsem zaparkoval před obchodním domem Doubravka v místě, kde je povoleno stání po dobu 30 minut s parkovacím kotoučem. Po příchodu k vozidlu bylo zjištěno předvolání k Městské policii. Jako majitel a provozovatel vozidla jsem tedy zašel na městskou policii k podání vysvětlení, jak je možné, že i přesto, že ve vozidle za čelním sklem byl zanechán čas příjezdu, jsem dostal toto předvolání," popisuje situaci řidič pan Roman s tím, že se od ředitele městské policie Jiřího Novotného dozvěděl, že strážníci berou na zřetel pouze parkovací hodiny.

Kupte si hodiny v papírnictví

„Ať si je pro příště koupím v papírnictví. Už to mi přijde nelogické až vtipné, neboť nechápu, proč si musím kupovat dětské hodiny kvůli parkování a nestačí na kus papíru zaznamenat čas příjezdu. Na to mi policisté oznámili, že ve vozidle papír nezaznamenali, že by ho popřípadě akceptovali, ale že nebyl vidět," vysvětluje řidič a pokračuje: „ Strážníci požadovali zaplatit pokutu i přes to, že jsem je třikrát požádal o důkaz ze spáchání přestupku, ale dočkal jsem e spíše arogantního chování od pánů policistů. Nesmím zapomenout na fakt, že jsem nebyl jediný přestupník, který tam byl tuto situaci řešit i přesto,  že též měli za sklem nějakým způsobem čas zaznamenaný. I přes to, že jsem požádal příslušníky městské policie, aby mi alespoň ukázali fotografie, jsem se ničeho jiného než silných řečí nedočkal. Tudíž jsem bral tuto situaci za uzavřenou do dnešního dne, kdy mi přišla pokuta ve výši 200 korun," stěžuje si řidič a zdůrazňuje, že nejde o onu částku, ale o princip.

Podle ředitele městské policie Jiřího Novotného se jedná o ojedinělý případ, neboť většinou řidiči parkování v Chotěboři na místech k tomu určených dodržují podle pravidel.  „Řidič se dostavil na úřadovnu Městské policie Chotěboř k projednání podezření z přestupku proti dopravě. Konkrétně se jednalo o podezření z přestupku dle zákona 361/2000, nerespektování ustanovení dopravní značky. V rámci tohoto projednávání vyšlo najevo, že zmíněný přestupek  nespáchal. Proto další pokračování v projednávání věci bylo ukončeno a sděleno, že věc se postoupí příslušnému správnímu orgánu standardním způsobem. Dále bylo řidiči citováno ustanovení, které praví, že dopravní značka parkoviště s parkovacím kotoučem označuje parkoviště, na kterém řidič musí při začátku stání umístit kotouč viditelně ve vozidle a nastavit na něm dobu začátku stání, kterou nesmí až do odjezdu měnit," vyjádřil se ředitel městské policie.