Soutěž Strongman bude mít na starost jako obvykle ČASIM (Česká asociace silných mužů) pod vedením Leoše Kubeše a Pavla Chámy. Tito dva pánové opět slibují vypilovaný závod profesionální úrovně.

V dopolední části od 10 do 13hodin se uskuteční Mistrovství ČR Strongwoman, které bude patřit silným ženám. Odpoledne od 14 hodin následuje evropský pohár Strongman. Součástí odpoledního závodů je Mistrovství ČR v Logliftu ( zdvih jeníkovského dubu). Je to pokus o překonání národního rekordu, který drží zatím Jiří Vytiska. Tradiční strongmanské soutěže v Jeníkově se zúčastní závodníci z Polska, Ukrajiny, Slovenska, Srbska a Rakouska. 

Nové prostory ledečské zdravotnické záchranné služby.
Do konce prázdnin se ledečtí záchranáři přestěhují do nového

Během soutěže bude vybráno dobrovolné vstupné, které pořadatelé chtějí věnovat na charitativní účely. Siláci budou v Jeníkově soutěžit v různých disciplínách, a ty jsou skutečně nevšední. Je to například tahání kamionu, zvedání klád nebo obřích pneumatik a takzvaný frame carry, tedy nošení ohrady. Disciplína kdy se proti sobě vždy utkají dva siláci zároveň. Jejich úkolem je odnést ohradu těžší než 300 kilo za čáru vzdálenou 20 metrů, otočit se a přinést ji zase zpátky.