Akci dali dohromady amatéři – studenti druhého ročníku Gymnázia Havlíčkův Brod. O to větší sklízeli pořadatelé uznání a to jak z řad diváků, tak i účinkujících. „Bylo to super, upřímně se přiznám, že jsme nečekali, že to bude taková skvělá akce. A to jak co se týče diváků, tak i ze strany pořadatelů," nechal se slyšet krátce po koncertě zpěvák kapely Jaksi Taksi Radek Žantowský. V čele organizačního výboru stála Markéta Buráňová, se kterou jsme se za úspěšnou akcí "poohlédli".

Jak dlouho trvaly přípravy?
S přípravami jsme aktivně začali už v lednu. Organizace dá moc práce, sama jsem si před akcí ani neuměla představit, kolik je toho potřeba zajistit.

Kolik lidí se na akci podílelo?
Nejsou to jenom lidi, v pozadí jsou sponzoři a Město Havlíčkův Brod, kteří akci finančně podpořili. Podporu jsme měli i od naší školy. Samotné oslavy pak realizovala asi čtyřicítka lidí.

Udělali byste teď s odstupem něco jinak?
Jak jsem zjistila, je potřeba začít dřív a to hlavně u potenciálních partnerů. Na samotné akci bych ale nic neměnila.

Jak těžké bylo zajistit financování celé akce a kdo se na něm podílel?
Zrovna teď není dobrá doba pro žádání o sponzorské dary, takže to bylo docela těžké. Nakonec se nám však podařilo partnery sehnat.

Hodně lidí chválilo ohňostroj, čí to byl nápad?
Nápad tak nějak sám vzešel při schůzce s naším zvukařem panem Götthansem, který se svojí společností zajišťuje krom zvučení také ohňostroje, laser show a catering. Když jsme prohlíželi jeho promo desky, ohňostroj se nám velice líbil a objednali jsme ho. Jsme velmi rádi, že se všem líbil.

Jak jste si vy osobně akci užili?
Já osobně jsem si Majáles vůbec neužila, ale to snad pořadatel ani nemůže. Celou akci jsem byla hodně nervózní, aby všechno vyšlo a nebyl žádný problém. V závěru večera jsem řešila účetnictví, takže poslední kapely jsem ani neslyšela.

Chcete závěrem čtenářům Deníku něco vzkázat?
Závěrem bych chtěla poděkovat návštěvníkům, že celá akce proběhla v pořádku a nemuseli jsme na náměstí řešit žádné potyčky. Doufám, že jsme získali zpět důvěru města a příští rok nám opět povolí akci až do půlnoci. Zároveň doufám, že se příští rok sejdeme v minimálně stejně hojném počtu jako letos.

Ondřej Rázl