V Havlíčkově Brodě totiž ve středu odpoledne otevřelo své brány nové Studijní centrum Basic, jež je díky své metodě vyučování zvané Basic (v českém překladu „základ") na Havlíčkobrodsku jedinečné.

Nepochopené učivo se už „nekupí"

„Jak už samotný název centra i metody napovídá, na našem doučování se s dětmi vracíme k úplným základům. Tím zjišťujeme, v čem mají mezery, a poté s nimi látku, která jim dělá problémy, velice dopodrobna rozebíráme," nastínila stručně ředitelka nově otevřeného havlíčkobrodského Studijního centra Basic Irena Švecová. Ta dále dodala, že díky tomuto postupu pak děti mohou ve škole rychleji navázat na obtížnější látku, protože nepochopené učivo se jim už „nekupí".

Irena Švecová také prozradila, že impulsem k založení Studijního centra Basic v Havlíčkově Brodě byla její vlastní zkušenost. „Se synem jsem dojížděla do Basic centra do Jihlavy. Syn se díky tomuto doučování výrazně zlepšil ve všech školních předmětech. Jedinou nevýhodou bylo ale dojíždění," uvedla s úsměvem Irena Švecová.

Na samotné slavnostní otevření centra dorazili také představitelé Havlíčkova Brodu – starosta Jan Tecl a místostarosta Ivan Kuželka. „Jsem moc rád, že tu takové zařízení vzniklo. Rádi podporujeme projekty, kterými chce někdo pomoci potřebným. Také je moc dobře, že tu bude někdo, kdo ukáže i rodičům, jak se s dětmi mohou efektivně učit," poznamenal Jan Tecl.

Rady rodičům

Tím vlastně zdůraznil ještě jednu velkou přednost metody Basic. „Naše studijní centra fungují v České republice a na Slovensku už dvanáct let. Kromě toho, že doučujeme děti, pracujeme také s jejich rodiči. Pořádáme pro ně různé přednášky a semináře, aby si i oni uvědomili, že svým dětem mohou s učením pomoci," zdůraznila Zdena Masopustová, zakladatelka Studijních center Basic.

Havlíčkobrodské centrum je v pořadí dvanácté v České republice. Na Slovensku jich funguje třináct. Podle informací od Ireny Švecové se už nyní ozývají první zájemci o doučování pomocí metody Basic v Havlíčkově Brodě.

Aneta Slavíková