„Lucie Sochorová z Havlíčkova Brodu, která získala Zvláštní cenu Rio Mare, připravila recept Thon koláč s tuňákem Rio Mare. První místo a poukaz na 7 000 korun získala Aneta Vyhnánková ze Slavkova u Brna. Na druhém místě, ohodnoceném poukazem na 5 000 korun, se umístil František Horáček z Děčína. Třetí místo v hodnotě 3 000korun obdržel Lukáš Záruba ze Znojma. Rio Mare cenu veřejnosti, kterou hlasováním udělili fanoušci na facebookových stránkách Rio Mare, vyhrála Aneta Vyhnánková,“ vyjmenovala mluvčí projektu Andrea Čeřovská.

O postup do finále usilovalo více než 140 studentů z celkem 43 středních škol z celé republiky. Lucii Sochorové se povedlo probojovat mezi patnáct nejlepších, kteří se zúčastnili velkého finále v Praze.

„Úkolem patnácti finalistů bylo připravit naživo svůj originální recept zdravé, chutné a originální svačinky za použití výrobků Rio Mare. Na vytvoření moderní tuňákové svačinky měli časový limit 20 minut. Porotci hodnotili nejen chuť a přípravu, ale také nápad a foodstyling,“ přiblížila akci Čeřovská.

O nejlepších soutěžících rozhodovala odborná porota složená z garanta soutěže Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále a šéfkuchaře kuchařského studia Atelier Culinary Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvořili zástupci pořadatele a food bloggerka Eva Ehrenbergerová. Finálovým kolem, které se konalo 4. prosince, soutěžící prováděla herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová.