Ta je distributorem a dovozcem mnoha profesionálních zařízení a příslušenství v oblasti lesnictví, komunální techniky a podobně na chorvatském trhu.

„Na chorvatském trhu vidíme pro produkt jako je sekačka Spider velký potenciál a jsme rádi, že můžeme být jeho exkluzivním distributorem pro zmíněnou oblast", konstatoval vedoucí prodeje společnosti Briliant, Miro Mesic.

Společnost Briliant působí na trhu od roku 1993. Sídlí ve Vinkovci na východě země, což umožňuje blízkou spolupráci i se Srbskem a Bosnou a Hercegovinou. V současné době společnost zaměstnává pětadvacet zaměstnanců a dosahuje obratu kolem dvou miliónů eur.

Servisu svahových sekaček Spider se společnost věnuje již nějakou dobu, nicméně nyní je čeká návštěva mnoha stávajících zákazníků již z pozice distributora a nabízí se prostor pro upevňování a rozšiřování dalších obchodních vztahů.

Dálkově ovládaná sekačka Spider je unikátní zařízení pro údržbu téměř všech typů ploch a nyní si jím společnost Briliant obohatila portfolio nabízených produktů. Sekačka je známá pro svou schopnost práce v extrémním svahu, patentovaný systém řízení a nízkou spotřebu paliva. Proto je často nazývána nejbezpečnější sekačkou na trhu a v současné době se prodává ve čtyřiceti zemích světa.

„Jsme velmi rádi, že jsme zahájili spolupráci pro trh, kde naše sekačky ještě tolik neznají a máme tím prostor pomoci a ulehčit práci mnoha lidem a firmám. Zároveň jsme rádi, že se jedná o spolupráci s rodinnou firmou, pro kterou vztahy se zákazníky patří mezi nejdůležitější aspekty úspěšného obchodu", uvedl Lubor Hladík, manažer pro péči o zákazníky ve společnosti Dvořák – svahové sekačky.

Pavlína Nováková