„Parkovacích míst ve Světlé se nedostává,“ prohlásil. To si myslí i Petra Kotěrová, zástupce ředitele základní školy Lánecká. „Ano jsem řidič a mohu potvrdit, že parkovacích míst ve Světlé je málo. Uvítali bychom další,“ řekla Deníku.

Stavba nového parkoviště začala už letos na jaře. „Nové parkoviště vzniklo v ulici Na Sídlišti. Vedle stávajícího parkoviště jsme nechali postavit nové s kapacitou třicet parkovacích míst. Z toho jedno místo je pro zdravotně postižené,“ upřesnila mluvčí úřadu Blanka Sedláková.

Ozdoba knihovny je zpět. Při detailním pohledu se v zeleni opět objevují suchá místa.
Knihovna v Brodě je opět zelená. Teď už porost neuschne, slibuje firma

Vzhledem ke stavu pozemku bylo nutné podle starosty pokácet některé stromy a křoviny, v průběhu stavby ale byly náhradou vysazeny javory, listnaté keře a okrasné trávy. „Kromě samotné parkovací plochy je tu ještě připojení na stávající komunikaci, veřejné osvětlení parkoviště a chodník. Parkoviště stavěla firma ze Světlé za 2,5 milionu korun,“ doplnila Sedláková.

Podle starosty Aubrechta byla stavba rychlá. Ale nedostatek parkovacích míst ve městě dělá radnici starosti dál. Málo míst je hlavně v hustě obydlených čtvrtích a na sídlišti.„Ale dobrá zpráva je, že chystáme další dvě odstavné plochy. Například v Dolní ulici. Už jsme vykoupili pozemky, ale do stavby se chceme postit až napřesrok,“ dodal.