Vánočního turnaje složek IZS /Integrovaného záchranného systému/ v malé kopané se zúčastní letos celkem deset týmů z různých složek z celého Kraje Vysočina. Hraje se v havlíčkobrodské hale TJ Jiskra HB od 8:00 do 15:00 hodin.

Bude to již čtvrtý ročník turnaje, který pořádá Nemocnice Pelhřimov ve spolupráci s Nemocnicí Havlíčkův Brod. V loňském roce se zúčastnilo celkem šest týmů systémem každý s každým a vítězný pohár si nakonec odnesl Tým profesionálních hasičů z Havlíčkova Brodu. První dva ročníky se uskutečnily v Pelhřimově a Kamenici nad Lipou. Třetí ročník se konal již v Havlíčkově Brodě, stejně jako letos.

„Obvykle se složky IZS setkávají při cvičení traumaplánu, různých haváriích, nehodách a podobně. Hlavní myšlenkou turnaje je setkat se v předvánočním čase při příjemnějších situacích, navázat přátelské vztahy a vylepšit tak vzájemnou spolupráci nemocnic, záchranné služby, hasičů i policie. A sportovní utkání je skvělá příležitost," řekl za pořadatele Ing. Mgr. Michal Kozár z Nemocnice Pelhřimov.

Petra Černo