5. ledna
Havlíčkův Brod
Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) otevřel v Havlíčkově Brodě první a jedinou europoslaneckou kancelář v Kraji Vysočina. Kancelář měla a má sloužit lidem, kteří se zajímají o dění v Evropském parlamentu a dalších institucích Evropské unie.

9. ledna
Ždírec nad Doubravou
Společnost Stora Enso oznámila, že ve Ždírci nad Doubravou otevře druhou největší výrobnu dřevěných pelet v České republice. Peletárna by ročně měla vyprodukovat padesát tisíc tun pelet.

22. ledna
Havlíčkův Brod
Okresní soud v Havlíčkově Brodě poslal na tři roky do vězení dva muže, kteří se v Bille v Ledči nad Sázavou pokoušeli ukrást bankomat. Vjeli autem do obchodu a lany chtěli bankomat naložit. Auto jim však vypovědělo službu a tak ho museli nechat na místě a utéct.

3. února
Herálec
Zámecký hotel Chateau Herálec byl největším recenzním portálem Trip Advisor vyhlášen nejlepším mimopražským hotelem České republiky. Získal prestižní ocenění Travellers Choice Awards.

10. února
Havlíčkův Brod
Národní protidrogová centrála ve spolupráci s havlíčkobrodským státním zastupitelstvím zastavila nelegální obchod s anaboliky a jejich padělky pro sportovce. Obviněni byli čtyři lidé z Prahy, Chrudimi a Havlíčkobrodska.

19. února
Světlá nad Sázavou
Lidé ze Světlé nad Sázavou dali najevo svůj nesouhlas s tím, aby se v průmyslové zóně vyráběly palivové články pro jaderné elektrárny. Společnost UJP Praha proto svůj záměr výstavby svého závodu pro sto padesát lidí ve Světlé nad Sázavou stáhla.

5. března
Ledeč nad Sázavou
Student ledečského gymnázia Tomáš Fiala se stal vítězem národního kola Fyzikální olympiády. Stal se tak členem týmu, který reprezentoval Českou republiku na mezinárodní fyzikální olympiádě v Indii.

11. března
Havlíčkův Brod
V Havlíčkově Brodě byla zahájena oprava Smetanova náměstí. Radnice na jeho revitalizaci vyčlenila ze svého rozpočtu sedmnáct milionů korun.

20. března
Jiří Čáslavský z Havlíčkova Brodu, který dlouhá léta objížděl v létě mnohá města a obce Vysočiny se svým pojízdným kinematografem, oznámil že se svým "Filmfárem"již za díváky jezdit nebude. Jako hlavní důvod uvedl markantní úbytek snímků distribuovaných na klasickém filmové pásu.