„Žádost příspěvkové organizace Základní umělecká škola J. V. Stamice Havlíčkův Brod rada města schvaluje, a to z fondu reprodukce investičního majetku této příspěvkové organizace na vybudování elektroinstalace,“ informovala mluvčí městského úřadu Alena Doležalová. Zřizovatelem umělecké školy je město Havlíčkův Brod.

Ilustrační foto.
Nový domov pro seniory bude pečovat hlavně o nemocné Alzheimerem

O zajištění financování investiční akce pořádal město ředitel školy Jindřich Macek. Jak vysvětlil, při úpravách objektu školy se ukázalo, že bude třeba upravit vestibul, aby zde bylo možné zřídit důstojnou celoroční výstavu prací žáků výtvarného oboru. „Při úpravě se ukázalo, že je třeba oprava staré elektroinstalace, která už nevyhovuje,“ vysvětlil ředitel Macek. Pro letošní rok měla škola radou města ale už z příslušného fondu schválený nákup jednoho akordeonu za 90 tisíc korun, a generální opravu dvou křídel za 200 tisíc korun.

„Proto jsme žádali o povolení čerpat z prostředků fondu reprodukce investičního majetku částku 133 670 korun na novou elektroinstalaci a další úpravy s tím spojené,“ upřesnil žádost ředitel Macek.