Důvodem jsou probíhající opravy přechodů pro chodce.

„Opravy celkem pěti přechodů si v reklamačním řízení u dodavatele vyžádala havlíčkobrodská radnice. Přechody na náměstí naproti pizzerii a v místě, kde na náměstí navazuje ulice Na Valech, již byly stabilizační injektáží opraveny. Nyní probíhá rozsáhlejší rekonstrukce přechodu pro chodce u budovy Komerční banky a drobnějšími opravami projdou i přechody u zastávek autobusů městské hromadné dopravy ve středu diagonály a ještě v navazující Dolní ulici," uvedl místostarosta Havlíčkova Brodu Libor Honzárek.

Důvodem všech oprav, které v plné výši hradí původní dodavatel, se stala propadající se velkoplošná dlažba, která přechody v centru vytváří. „Dlažba se propadla v řádech centimetrů. Do značné míry se na tom podepsaly autobusy městské hromadné dopravy a další těžší vozy, které přes přechody přejíždějí, popřípadě se na na nich v době dopravních špiček rozjíždějí. Svou roli ale sehrálo i měkčí podloží" upřesnil Honzárek.

Největším rekonstrukčním zásahem prochází nyní přechod v sousedství Komerční banky.

„Po včerejší betonáži bude na tomto přechodu následovat několikadenní technologická přestávka. Tu si vyžádá především vyzrání betonu. Po přestávce bude znovu na přechod položena dlažba. Oprava tohoto přechodu, ale i těch zbývajících, skončí 26. července. O den později se na náměstí v plném rozsahu vrátí doprava," sdělil Jaroslav Teplan z odboru dopravy havlíčkobrodské radnice.