Ta prozatím vyhlásila čtyři grantové programy, při kterých rozdělí 430 tisíc korun. Peníze budou moci být využity na obnovení tradic ve městě, na podporu kulturních počinů, ale i na akce k oživení Havlíčkova náměstí.
Samostatný grant byl znovu vypsán i na pořádání úspěšných farmářských trhů Koudelův talíř, na které bude uvolněno, stejně jako vloni, 150 tisíc korun.

„Žádosti na něj musí být doručeny na podatelnu městského úřadu do 15. ledna do 14 hodin. U ostatních grantů je potřeba žádost doručit na radnici do pátku 8. března, také do 14 hodin," uvedla mluvčí města Alena Doležalová.
Na program Významné osobnosti a rodáci města 2013, který slouží k podpoře  zvýšení podvědomí o významných osobnostech Havlíčkova Brodu, bude k dispozici 50 tisíc korun.
Program Obnovení, zakládání a udržování kulturních tradic města 2013 pak bude honorován částkou o třicet tisíc korun vyšší.

Oživení náměstí

„Na Havlíčkobrodské kulturní léto 2013, které je grantem na podporu kulturních akcí přispívajících k letnímu oživení havlíčkobrodského náměstí, bude uvolněno 150 tisíc korun," doplnila Doležalová.
Podle ní si město zatím ponechalo rezervu ve výši 50 tisíc na příspěvek z oblasti sociální, který by zastupitelé měli schválit na únorovém jednání. Celkem tedy letos Brod vyčlenil na grantové programy 480 tisíc korun.
Podrobnosti o jednotlivých grantech jsou k dispozici na webových stránkách města www.muhb.cz v sekci Finanční podpory z rozpočtu města.