Takzvané Letní duhové hrátky mají v krajské knihovně už svoji několikaletou tradici.

„Naše knihovna se dětem věnuje po celý rok, ani prázdniny proto nejsou výjimkou. Každý den, pět dní v týdnu nabízíme malým čtenářům prázdninový program," informovala knihovnice Monika Doudová.

Ozdobná podložka

Včera se například učili malí čtenáři pod vedením Kláry Kameníkové a dobrovolníka Martina Kubáta tkát ozdobné podložky pod hrnky.
„V každém sudém týdnu máme program pro děti připravený dopoledne. V lichém týdnu pak zase odpoledne," upřesnila Monika Doudová.

Na programu jsou různé ruční práce a výtvarné dílničky. Zájem je podle Monika Doudové značný.

„Není škola, děti mají prázdniny. Knihovna jim chce nabídnout nejen vyplnění volného času v době, kdy jsou rodiče v práci, ale také si děti mohou knihovnu prohlédnout a přečíst si knížku. Děti, které nejsou čtenáři, to možná zaujme natolik, že se přihlásí a čtenáři se stanou," podotkla Monika s tím, že společně s dětmi si přicházejí do knihovny hrát dokonce někdy i jejich rodiče.

Letní duhové hrátky zaujaly například Veroniku Maštalířovou z Havlíčkova Brodu.

„Letos chodím do knihovny na Letní hrátky pravidelně. Baví mě, když mohu sama něco vyrábět a tvořit. Jinak se přiznám, že pravidelnou čtenářkou nejsem. Věnuji se aerobiku, máme často tréninky, takže volného času nemám zase tolik," konstatovala Veronika.