V Okrouhlici totiž na zhruba 500 majitelů domů připadá více než 100 bazénů. A právě z tohoto důvodu starosta zavedl pořadník a lidé napouštějí postupně. K tomuto se přidává také zákaz zalévání zahrady vodou z vodovodu.

Vůbec nejkritičtější situaci obec zažila loni na jaře a v létě, kdy z vodovodů občas neteklo vůbec nic a do vsi zajížděly cisterny. V té době se zastupitelstvo rozhodlo situaci řešit, byl zaveden pořadník a propojil se obecní vodovod se sítí, kterou zajišťují Vodovody a kanalizace Havlíčkův Brod.

V opravených prostorách hradu v Ledči nad Sázavou vzniká unikátní muzeum věnované spisovateli Jaroslavu Foglarovi a jeho románům.
Na ledečském hradě vzniká muzeum Jaroslava Foglara

Obec se tento pořadníkový režim, který podle vyjádření starosty Lubomíra Pospíchala fungoval výborně, rozhodla uplatnit i v roce letošním.

„Myslím si, že konečně došlo ke stabilizování a vyřešení celé situace. Nyní máme propojený obecní vodovod s přívodem vody ze Želivky. V našem vodovodu je umístěno čidlo s plovákem, takže kdykoliv, když se naše voda dostane pod odpovídající úroveň, dopouštíme k nám vodu odtud. Posílili jsme i vrty ke zdrojům, a mimo jiné budeme ještě propojovat s dalším vrtem, takže se nám to podařilo vyřešit úplně ideálně, " informoval o vývoji a zlepšení celé situace místostarosta obce Vít Strašil.