Pro řidiče a cestující městské hromadné dopravy to znamená jediné: automobily a s nimi také autobusy se do samého centra města opětovně vrátí, a to v pondělí 15. července.
„Uvolnění povrchu a dlažby přechodů pro chodce zavinil především pokles podloží. To bylo proto nyní zpevněno a zhutněno.

V těchto dnech se   čeká na řádné vyschnutí a ztvrdnutí všech betonových částí,“ uvedl radní města Libor Honzárek. Ten dodal, že veškeré náklady spojené s opravami přechodů pro chodce „jdou“ za dodavatelskými firmami, které se podílely na revitalizaci Havlíčkova náměstí.

Řidiči si ale v Havlíčkově Brodě od uzavírek hned tak neoddychnou. V pondělí patnáctého bude totiž zahájena oprava frekventované Žižkovy ulice v úseku od kruhového objezdu u Albertu po křižovatku s Kyjovskou ulicí.

„Půjde o úplnou uzavírku, při které bude provedena kompletní oprava povrchu komunikace, chodníků, veřejného osvětlení a podzemních inženýrských sítí.  Práce potrvají do 30. listopadu letošního roku,“ upřesnila mluvčí radnice Alena Doležalová s tím, že obousměrná objízdná trasa povede po severovýchodním obchvatu a Kyjovskou ulicí. „Objízdná trasa platí i pro autobusovou linkovou dopravu a městskou hromadnou dopravu. V době uzavírky nebude obsluhována zastávka Pekárny,“ dodala Doležalová.

Investorem této opravy jsou Kraj Vysočina a město Havlíčkův Brod. Celkové náklady dosáhnou výše několika milionů korun.