„Šlo zejména o vzhled interiéru vestibulu," informoval ředitel Centra kultury a sportu (CEKUS) Milan Stránský.

Nově přibyla jakási klidová zóna, kde si budou moci návštěvníci o přestávce vypít nápoje, zakoupené v přiléhající kavárně, nebo pohovořit s přáteli. Nechybí stolky, židle a samozřejmě automat na kávu. Ve vestibulu dále vítězná firma, která vzešla z výběrového řízení, instalovala dvě velká zrcadla.

Jedinečný prostor

Elegantně se podařilo vyřešit i odpadkové koše, které jsou zapuštěny a ukryty ve světelných sloupech u vstupu do vestibulu. Celou atmosféru dokresluje květinové aranžmá.

„Nábytek je originální, vyrobený přímo na míru. Dovolím si tvrdit, že momentálně máme v kině vytvořený jedinečný prostor, který nikde jinde nenajdete," doplnil Stránský.

Druhá etapa rekonstrukce vestibulu stála 210 tisíc korun a organizace ji hradila ze svého rozpočtu v rámci plánu investic.

Do budoucna se ještě uvažuje o vybudování sociálního zařízení v zákulisí. Pokud jde o samotnou budovu kina, je potřeba udělat výměnu oken v horním patře, venkovních dveří, terénní úpravy kolem budovy a v neposlední řadě nový venkovní kabát.

Erika Nováková