Jedna úplně nová protihluková stěna pomalu roste podél levé strany severovýchodního obchvatu od křižovatky Kyjovská směrem k ulici Žižkova a Masarykova. Končí jen pár metrů od křižovatky u letního koupaliště, kde je odbočka na Chotěboř. Podle Martina Bučka z komunikačního týmu ŘSD je stavba stěn nutností. Žádá si je protihluková studie. Dopravní zátěž na severovýchodním obchvatu je značná a do budoucna ještě stoupne. Poslední sčítání ukázalo, že tudy projede téměř deset tisíc aut za den.

Na severovýchodním obchvatu Brodu zpomalí řidiče semafory.
Dvoje světla na severovýchodním obchvatu Brodu: řidiče zpomalí další semafory

Protihlukové stěny jsou jediná možnost jak oddělit nemovitosti v blízkosti obchvatu od rámusu ze silnice. Některé starší stěny stačí jen opravit, na jiných místech musí být stěny úplně nové. „Rekonstrukce stávajících starých stěn není příliš složitá. Dělníci je buď prodlouží nebo zvýší nad okolní terén. Ale někde to nestačí. Staré stěny musíme úplně zdemolovat. Odstranit, postavit nové a delší. Místo tří metrů budou mít metrů pět,“ upřesnil Buček.

Podle názoru Milana Kadlece, jednoho z obyvatel nedalekého sídliště, je špatný celý obchvat. „Tohle není žádný obchvat, ale jen vnitřní silnice a pořádně přetížená. Stěny to nezachrání. Ta silnice měla být kus od města,“ poznamenal. Také podle zastupitele Jana Schwarze je celý severovýchodní obchvat nepovedený. „Vede zastavěným územím a v budoucnu si žádá nejen opravu, ale celkový přesun dál od města,“ poznamenal.

Severovýchodní obchvat
Otevřen v roce 2003, vede po něm silnice I/34
Severovýchodní obchvat spojuje výpadovky na Žďár nad Sázavou a Pardubice s hlavním tahem na Kolín. Měl ulehčit dopravě na Žižkově ulici.
Silnice potřebuje nejen odhlučnění, ale také do budoucna nový asfalt, opravy ostrůvků, odvodnění, nová svodidla, nové dopravní značení

Na stavbu a opravy protihlukové stěny vyhlásilo ŘSD soutěž. Uchazeči byli dva, ŘSD vybralo společnost Skanska. Práce se uskuteční na úseku dlouhém zhruba tři kilometry. „Práce jsou plánované za provozu s lokálním omezením při krajnici a části pravého jízdního pruhu,“ doplnil Buček. Do budoucna ale čeká podle Bučka celý severovýchodní obchvat ozdravná kůra. Nutné bude opravit trhliny, vyjeté koleje, rez na římsách mostu a díry. Úsek dlouhý skoro tři kilometry ŘSD zrekonstruuje po etapách.