Parkoviště Na Nebi nabídne až šedesát nových míst. Podle místostarosty Libora Honzárka je toto místo pro parkování nejlepší, protože se nehodí k bydlení. „Kvůli ruchu z nedalekého obchvatu. Doufáme, že výstavbou šedesáti nových parkovacích míst se aspoň trochu vyřeší problémy s nedostatkem parkovišť na Výšině. Vjezd na parkoviště Na Nebi bude z ulice Reynkova od západu,“ upřesnil Honzárek. Aby nájemci měli jistotu, že jejich placená místa nikdo neobsadí, to zajistí závora a kamerový systém.

O budoucnosti zastávky Výšina mohou lidé v Brodě rozhodnout v anketě.
Zastávka MHD Výšina: rozhodnout o ní mohou obyvatelé Brodu do půli června

Sídliště Na Výšině patří k nejhustěji zalidněným čtvrtím Brodu. Problémy s parkováním jsou každým rokem horší. Auta stojí na chodníku. Večer, kdy se lidé vracejí z práce, i na trávnících. „Bohužel doba se změnila. Když se sídliště stavělo, měli auto tři lidé v ulici. Dneska jsou i tři auta v rodině,“ poznamenal Jan Milichovský, který tam bydlí. Věra Kotlasová, která tam chodí navštěvovat matku, prohlásila: „Raději sem jdu pěšky. Ale když chceme maminku vézt k doktorovi, je problém, kde zaparkovat."

Stavba je už v plném proudu, radnice ji svěřila firmě Chládek a Tintěra. Řidiči tam budou moci parkovat už letos. Na místě parkoviště byla v minulosti zahrádkářská kolonie. Tu museli zahrádkáři vyklidit. Pozemky patřili městu, zahrádkáři je měli jen v nájmu. Nepomohla ani petice.