"Velkou radost z toho nemám, jsem na rozpacích, přál jsem si jiný výsledek. Současného prezidenta jsem na hradě nechtěl. Dal jsem hlas panu Fischerovi. Doufám že aspoň druhé kolo dopadne jinak," konstatoval restaurátor.

Stoprocentní výsledky prvního kola prezidentských voleb na Havlíčkobrodsku byly známy kolem čtvrté hodiny odpoledne. Volební účast byla na Havlíčkobrodsku 69,27 procenta. Miloše Zeman získal 42,79 procenta hlasů, Jiří Drahoš 25,24 procenta hlasů, třetí Pavel Fischer 10,99 procenta. Petr Hanning a Vratislav Kulhánek se prakticky propadli, nezískali ani jedno procento hlasů. Miroslav Topolánek 3,25 procenta, Michal Horáček 6,68, Marek Hilšer 8,98 procenta hlasů.

Volby v městečku Štoky.
Ve Štokách stáli voliči frontu

Voliči na Havlíčkobrodsku dali přednost Miloši Zemanovi nejen v obcích, ale i ve městech. Ve všech městech na Havlíčkobrodsku skončil Miloš Zeman na prvním místě před Jiřím Drahošem o více než 20 procent hlasů.

V prvním kole prezidentských voleb předvedl současný prezident Miloš Zeman takříkajíc vítězné tažení po většině obcí na Havlíčkobrodsku. Hlasy, které mu voliči věnovali, přesahovaly někde 60 i více procent. Na prvním místě skončil jeho soupeř Jiří Drahoš pouze v obcích Ždírec, Věžnice, Sázavka, Rozsochatec, Radostín, Ostrov, Okrouhlička, Leškovice, Kochánov a Knyk. Překvapením byl výsledek v obci Úhořilka, kde zvítězil Marek Hilšer, což prý tamní místostarosta Jan Čipl vůbec nechápe.

První výsledky byly známé už půl hodiny po skončení voleb. Na Havlíčkobrodsku měli nejrychleji, ve 14.27 hodin, sečteny volební výsledky v Borku, o minutu později byly zveřejněny výsledky z Chrtníče, Dolního Sokolovce a Vilémovic.

Ilustrační foto.
Nemocná žena se našla. Je v pořádku