Letos se koná od pátku 27. dubna do neděle 29. dubna opět ve vnitřních i venkovních prostorách Kulturního domu Ostrov a to již po devatenácté.

V letošním roce neměla pořadatelská firma GEONOVA s.r.o. s naplněním kapacity téměř žádné problémy ba naopak, některé vystavovatele musela z nedostatku místa odmítnout.

Přihlášky od vystavovatelů přicházejí již od prosince loňského roku. Většina z nich se ráda vrací a tak je tu návštěvníci mohou najít na „svých“ místech i letos.  A co si letos mohou zakoupit? Kromě stále většího počtu zahradníků nabízejících své výpěstky si tu můžeme vybírat zahradní nábytek, pergolu, skleník, zahradní  mechanizaci, nářadí na zahradu i do dílny, ale také zařízení domácnosti, výrobky ze dřeva, proutí, keramiky či dřevěné hračky pro děti.

V letošním roce mohou návštěvníci opět obdivovat prodlouženou ruku, patent nejen na trhání ovoce od ing.Slabého, ale i elektrické kolečko které usnadní práci na zahradě, dvoře i v lese. Poprvé na výstavě si návštěvníci mohou prohlédnout ruční rotační provzdušňovač trávníku a prořezávač mechu nebo rozsáhlou expozici umístěnou na balkoně, kde studenti SOŠ a SOU Třešť budou předvádět květinářské a aranžérské práce. Ze stálic nebude opět chybět vystavovatel Luděk Groh ze zahrádkářské poradny z Teplice nad Metují, který Vám už několik let ochotně odpovídá na Vaše dotazy týkající se tématu chorob a škůdců na zahradě.

S dalšími informacemi o výstavě ZAHRADA  Vás seznámíme již za týden a pokud jste netrpěliví a nechcete čekat, více se o vystavovatelích, soutěžích a programu dozvíte na aktuálně doplňovaných stránkách  www.zlatyceskyrucicky.cz .