Letos se její již 22. ročník bude konat ve dnech 24. – 26. 4. na obvyklém místě, tedy v prostorách Kulturního domu Ostrov v Havlíčkově Brodě. Pořadatelská firma GEONOVA s.r.o. pro tyto 3 dny promění KD s okolím ve výstaviště o rozloze cca 2200 m2 a tak si vystavovatelé mohou vybrat, zda budou mít svoji expozici v krytých částech ať v přízemí nebo na balkonu nebo ve venkovních oplocených prostorách.
Vystavovatelé již před mnoha lety zařadili výstavu mezi akce, které si nemohou nechat ujít. Proto si to „svoje místo" museli zarezervovat již na sklonku minulého roku. Mnozí z nich dávají přednost výstavě právě v Havlíčkově Brodě před výstavami konkurenčními, dokonce i před Florou v Olomouci, která je většinou ve stejném termínu. Dá se říci, že mezi vystavovateli a pořadateli vzniklo léty spolupráce pevné pouto a v mnoha případech i hluboké přátelství. Mezi „stálice", které nebudou chybět, patří expozice firem Zahradnictví Křesťan nebo firma Karla Kocmana Portas. Právě tyto dvě firmy vedou v počtu svých účastí. Samozřejmě se objeví i nováčci např. vystavovatelé nabízející kamenné koberce, zastřešení pergol a bazénů nebo plastové výrobky pro dům a zahradu. Mezi nejzajímavější se jistě zařadí i expozice s venkovními koupacími sudy nebo vystavovatel nabízející rybí výrobky Jihočeské fakulty.

Zpestřením zejména pro muže bude jistě i sobotní prezentace vozů ŠKODA od firmy AUTO RACEK a.s. s možností využití testovacích jízd nového modelu ŠKODA Fabia a ŠKODA Fabia Combi s titulem Auto roku 2015.

Bližší informace o vystavovatelích a doprovodných akcích se dozvíte v některém příštím vydání Havlíčkobrodského Deníku nebo na www.zlatyceskyrucicky.cz.