Letošní – již patnáctý ročník – se uskuteční v sobotu 26. prosince od čtrnácti hodin. Zájemci o toto milé vánoční putování se sejdou před kostelem svatého Ondřeje v Pohledu.

„Program začne divadelním představením o narození Spasitele a následně se od kostela svatého Ondřeje vydá průvod vedený třemi králi a tvořený všemi návštěvníky, na poutní místo Svatá Anna. Zde bude představení pokračovat vytvořením živého betléma s předáváním darů nově narozenému Ježíškovi," prozradil za organizátory sobotního setkání Luboš Sobotka.

Dodal, že program bude pokračovat v kostele svaté Anny, kde se představí Pěvecký sbor při Střední zdravotnické škole a Vyšší zdravotnické škole v Havlíčkově Brodě, pod vedením Pavlíny Kocmanové.

Zároveň na venkovním pódiu vystoupí s krátkým programem děti z havlíčkobrodské základní školy Štáflova, které později vystřídají staropražské, hospodské a zlidovělé písničky v podání kapely Hudba u města Vídně (Huměv). Její historie sahá až do roku 1918, kdy byla ve Vídni založena.

„U jesliček nebude chybět telátko a ovečky, a děti se budou moci svézt na koni. Pro všechny návštěvníky je opět připraveno občerstvení v podobě teplé vánoční medoviny a samozřejmě nebude chybět tradiční svařák i něco sladkého," doplnil organizátor Sobotka s tím, že celých patnáct let se mění jen málo, základ zůstává stabilní, mění se vlastně hlavně pěvecké sbory a kapely.

Hana Tonarová