Certifikáty škola obdržela přímo od Aeroklubu.

První výcvikový den se uskutečnil v sobotu 16. ledna 2016. Přibližně tříhodinový výcvik probíhal formou teoretického výkladu a pomocí promítaných prezentací.

Dozvěděli jsme se mnoho užitečných informací, které běžně jen těžko zjistíte. Například, že celý trup letadla i s křídly se skládá z přepážek, jaké druhy přetížení mohou při letu nastat, nebo proč se musí využívat letecké palivo místo běžného benzínu do aut. Podobným způsobem probíhá a nadále bude probíhat výcvik celkem osm sobot, kdy se seznámíme se vším, co pilot potřebuje k bezpečnému letu s větroněm nebo ULL.

Na prvním výcviku jsme nakonec dostali nečekanou nabídku.

Po teoretické přípravě jsme měli možnost proletět se v letadle s vedoucím letecké školy. Tuto šanci jsme samozřejmě neodmítli. Během přibližně dvaceti minutového letu jsme měli nejen možnost prohlédnout si Havlíčkův Brod a okolí v zimě a z výšky, ale prakticky jsme zjistili, co znamenají všechna přetížení. Například jaké působí přetížení na tělo při prudkém zatáčení nebo třeba co se děje při téměř kolmém letu k zemi.

Bylo to velice poučné a zajímavé.

Tímto bych chtěl za sebe i své spolužáky velice poděkovat naší škole i Aeroklubu za tento skvělý dárek, protože výcvik je prostě super a třeba nás dovede až k „singl" letu.

Vít Daněk, žák IX.A