ŽMezi deset nejlepších žáků kraje se hned ve dvou kategoriích (humanitní a přírodovědné) dostala naše žákyně 9. třídy Markéta Kuncová a získala dva tisíce korun.
Markéta je výjimečně nadaná a pracovitá žákyně. Během celé školní docházky zaznamenala mnoho úspěchů v soutěžích.

V 7. třídě vyhrála okresní kolo Biologické olympiády, následně pak zvítězila i v krajském kole. V okresním kole Matematické olympiády obsadila 2. místo, stejně tak v okresním kole Pythagoriády. V 8. třídě vyhrála okresní kolo Matematické olympiády i Pythagoriády. V okresním kole Biologické olympiády obsadila 3. místo, v krajském kole byla sedmá. Zúčastnila se krajského kola Logické olympiády. Byla součástí čtyřčlenného týmu, který se za naši školu zúčastnil televizní soutěže Bludiště. Soutěžili třikrát a třikrát zvítězili (nad ZŠ Háj ve Slezsku, nad ZŠ Hlučín a nad Gymnáziem Znojmo). Od roku 2006 je skautkou. Nyní již druhým rokem vede skupinu světlušek. V letošním roce se jí podařilo svou skupinu výborně připravit na okresní kolo Závodu vlčat a světlušek, soutěž vyhráli a postoupili do krajského kola.

Nominace na cenu Talent Vysočiny vychází z výsledků soutěží v letošním školním roce. Markéta vyhrála okresní kolo Olympiády v českém jazyce, postoupila do kola krajského, ve kterém také zvítězila a dostala se až do ústředního kola, jehož se bohužel ze zdravotních důvodů nemohla zúčastnit. V okresním kole Dějepisné olympiády obsadila 6. místo. Zvítězila v okresním kole Biologické olympiády, v krajském kole byla osmá. Úspěšná byla také v Matematické olympiádě, v okresním kole obsadila 4. místo a v krajském pak 13.-14. V soutěži Poznej Vysočinu byla na 12. místě, což jí zajistilo účast na dvoudenním poznávacím zájezdu do Prahy.

V příštím roce bude Markéta studovat na Gymnáziu Havlíčkův Brod, udělala nejlépe přijímací zkoušky ze všech přihlášených a byla přijata jako první v pořadí.

Děkujeme Markétě za vzornou reprezentaci naší školy a přejeme jí mnoho úspěchů v jejím dalším studiu.

ZŠ a MŠ Šlapanov