Krajská knihovna Vysočiny, pod níž univerzita působí, připravila v rámci celoživotního zájmového vzdělávání opět bohaté menu. Zápis se uskuteční v úterý 15. září od 12 do 17 hodin, a ve středu 16. září od 9 do 16 hodin v knihovně.

Zájemci mohou vybírat nejen z množství nepočítačových oborů, ale i z několika počítačových kurzů. Několikátým semestrem také úspěšně nabídne jazykové kurzy pro seniory, konkrétně Angličtinu, Němčinu a Španělštinu, a to v několika úrovních. Pro nadcházející semestr je v nabídce také Francouzština.

Cílem je uspokojení zájmů a potřeb veřejnosti, nabídka možnosti aktivně a kvalitně trávit volný čas, prohlubovat, rozšiřovat a aktualizovat své vědomosti.

„Zájmové vzdělávání také napomáhá odstranění či zmírnění pocitů izolace, méněcennosti a stereotypu. Usnadňuje plnohodnotné začlenění do společnosti a možnost lepšího uplatnění na trhu práce," prozradila Marcela Valecká z úseku vzdělávání knihovny.

Nepočítačové obory: České malířství v evropském kontextu, Biblické motivy o dějinách umění, Dějiny Havlíčkobrodska: Sklářství, Život našich předků, Poznáváme sebe a region, Psychologie, Zdravý životní styl, Dějiny hudby, Literatura: Výzvy současné světové prózy.

Jazykové kurzy pro seniory: Angličtina, Němčina, Španělština, Francouzština (začátečníci, mírně a středně pokročilí, pokročilí). Všechny kurzy jsou zpoplatněné.