Kolik pozitivních případů covidu se ve třídě objevilo, ředitelka školy v Lípě Veronika Lacinová Vítková nechtěla specifikovat. „Všechno podstatné je na webových stránkách. Další informace včetně údajů o žácích sdělovat nemůžu,“ řekla Deníku.

Najít místo k odstavení vozidla v podvečer je na některých třebíčských sídlištích problém. Od prvního dubna na sídlištích nesmějí parkovat vozy kategorie "N".
O parkovací karty si v Třebíči zažádají online, rezidentní stání je v nedohlednu

Nejvíce nakažených za posledních čtrnáct dnů na Vysočině je na Třebíčsku. Konkrétně se jedná o 69 případů. Tamější nemocnice ale hlásí radostné zprávy, momentálně tam neleží nikdo s covidem. „Aktuálně máme úplně prázdno, ale ještě minulý týden jsme tu měli dva pacienty. Ti se uzdravili,“ uvedla mluvčí třebíčské nemocnice Jitka Mácová.

Situaci s vývojem covidu pozorně sledují také na Základní a mateřské škole v Ledči nad Sázavou. Jednu třídu už v karanténě mají. „Problém vznikl po návratu jednoho ze žáků z dovolené. Ale karanténa jim končí už brzo, myslím že tento pátek,“ objasnil ředitel školy Jaroslav Šťastný.

Nakažení za posledních 14 dnů

Třebíč 69
Pelhřimov 34
Havlíčkův Brod 30
Jihlava 25
Žďár nad Sázavou 22

Zdroj: onemocneni-aktualne.mzcr.cz

Momentálně je na škole podezření i na další možné covidové hnízdo. „Zatím se to naštěstí nepotvrdilo. Nicméně hygiena všech osm žáků poslala do karantény a o dalším postupu teprve rozhodne,“ informoval ředitel Šťastný. Nakaženým byl v tomto případě chlapec z hokejového týmu, se kterým se mělo setkat osm žáků z různých tříd.

Karanténní režim museli nasadit mimo jiné i na ZŠ Hálkova v Humpolci. “Máme tu dvě třídy v karanténě. Přišlo se na to po posledním testování, ve čtvrtek devátého. Situaci na škole pečlivě sledujeme, na žádné další problémy jsme nepřišli,” řekl ředitel Tomáš Jůzl.

Počet nakažených v kraji se na své dosavadní poprázdninové maximum dostal osmého září, kdy Vysočina hlásila 32 případů. Od šestnáctého srpna v kraji také nikdo nemoci nepodlehl. Celkový počet zemřelých se za celé období pandemie zastavil na čísle 1379.