Ve středu 10. prosince v osmnáct hodin se tam sejde s dětmi ze světelského folklorního souboru Škubánek a jistě i s dalšími lidmi, kteří si budou chtít společným zpěvem koled zpříjemnit předvánoční čas.

Ve stejný den a ve stejnou hodinu se ale k celorepublikové akci regionálních Deníků Česko zpívá koledy na Havlíčkobrodsku spontánně přidali i lidé z Golčova Jeníkova. „Přemýšleli jsme o tom, že bychom společným zpíváním koled obohatili adventní čas ve městě. Proto jsme se rozhodli, že se k akci Deníku přidáme," uvedl Petr Kotting z jeníkovského Nadačního fondu AŽ. Právě v jeho prostorách, konkrétně tedy na Havlíčkově náměstí, si lidé z Golčova Jeníkova koledy zazpívají.

Ve Štokách se pro změnu organizace společného zpívání koled ujali lidé ze sdružení Schola z Vyskytné a okolí. Zpívat se bude ve štockém kostele sv. Jakuba staršího také ve středu 10. prosince, ale již v 15 hodin.

A které koledy a písně se budou zpívat?
Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Den přeslavný jest k nám přišel, Pásli ovce Valaši a Vánoce, Vánoce přicházejí.