Vedení města nechalo zpracovat projekt, který počítá se stavbou dvou sportovních hřišť s umělohmotným povrchem. „Velké hřiště bude mít 44 krát 27 metrů a bude na něm přetlaková nafukovací hala. Druhé hřiště o rozměru 40 krát 24 metrů bude s umělým trávníkem pro kopanou. Nebude chybět ani workoutové hřiště, lezecká stěna a zázemí pro sportovce,“ přiblížil starosta Ždírce nad Doubravou Bohumír Nikl.

Právě nafukovací halou bude ždírecká škola jedinečná. „Budeme ji využívat přes zimu. V září se nafoukne a bude fungovat zhruba do března nebo do dubna. Vím, že něco podobného mají v Havlíčkově Brodě, ale tady v okolí budeme první,“ pochlubil se Nikl.

Nafukovací hala v zimě doplní prostory, které sportovci využívali doteď. „Ve Ždírci máme dvě tělocvičny, jednu velkou a jednu menší. Kapacitně jsou však nedostatečné, i proto jsme nechali zpracovat projekt na tato hřiště,“ vysvětlil Nikl.

Ilustrační foto
Zloděj ukradl baterii ze semaforu

„Školní hřiště jsme plánovali už dřív. Teď, když jsme dostavěli přístavbu školy, která je pro Ždírec historická tím, že stála osmdesát milionů korun, se to zkrátka nabízí, abychom dali do pořádku i hřiště,“ prozradil ždírecký starosta.

Sportovní plochy nebudou sloužit jen žákům základní školy, ale i veřejnosti. „Počítáme s tím, že budou otevřená celoročně po celý týden. Samozřejmě, že dopoledne bude mít přednost škola, ale jinak na ně bude moci zajít kdokoliv,“ nastínil Nikl s tím, že pro veřejnost budou hřiště zpoplatněná.

Nová hřiště vyjdou na 19 a půl milionu korun. „S tím, že jsme získali z Ministerstva pro místní rozvoj dotaci pět milionů korun,“ upřesnil Nikl. Hotovo by mělo být do 31. srpna 2020. „Doufám, že vše půjde podle plánů, abychom je v září mohli otevřít,“ vyslovil přání starosta.