Narodil se 10. července 1964 v Praze. Z kádrových důvodů se směl vyučit jen zedníkem-restaurátorem.

Na Pražských jazzových dnech v listopadu 1979 se na Folimance objevil coby člen mladičké punkové  sestavy Antitma 16. V další dekádě založil hardcorovou kapelu Majklův strýček (Michael's Uncle). V roce 1988 se stal členem Půlnoci, kterou tvořilo jádro The Plastic People of The Universe: Mejla Hlavsa, Jiří Kabeš, Josef Janíček, Tomáš Schilla, Petr Kumandžas a Michaela Němcová. Zároveň Karel Jančák fungoval v „novovlnném" psychedelickém triu Egypt.

V roce 1989 se nevrátil z amerického turné Půlnoci a zůstal v New Yorku. Obdržel stipendium na prestižní škole Berklee. Propadl však drogám a vrátil se domů. Do USA se vydal ještě jednou a získal tam vyznamenání za pomoc  při veřejných pracích po útoku na „Dvojčata" 11. září 2001.

Karla Jančáka pronásledovaly různé choroby, úrazy, včetně proražené lebky, vleklé žloutenky a pokračující závislosti. Živil se také jako hrobník na Olšanech.

Posledních osm let žil se svou matkou v Chotěboři. S první manželkou Monikou měl syna Daniela, podruhé si vzal americkou producentku Kirsten.