Hlavní pořadatelky, Petra Pejzlová, Zdena Hospodková a Iva Henzlová zdůraznily, že loňský zahajovací ročník soutěže byl tak úspěšný, že si vyžádal další pokračování. „Není to soutěž v pravém slova smyslu, kterou bychom měly brát příliš vážně. Je to spíš legrace a snaha přimět obyvatele Dobré, aby se aspoň jednou o víkendu společně sešli a pobavili se, protože na to během týdne není čas," vysvětlila Petra Pejzlová.

Soutěže se zúčastnila necelá desítka žen, muž nebyl ani jeden. Muži v Dobré totiž pořádají na podzim svou vlastní soutěž, takzvané Doberské uzenobraní. Jako bonus napekly pořadatelky kuchařské soutěže pro návštěvníky hospody U Henzlů různé dobroty. Na soutěžící čekaly rovněž hodnotné ceny, na které pořadatelky Sekanobraní získaly peníze z výtěžku loňského kuchařského klání. „Fantazii se při pečení meze nekladou. Co domácnost, to jiný recept. Každá sekaná je úplně jiná. Někdo přidává do masa dokonce sušená rajčata, někdo přimíchá anglickou slaninu, někdo sekanou vyudí. U nás doma máme rádi sekanou takzvaně na hrubo," podotkla Iva Henzlová.

O vítězi rozhodovala čistě mužská porota a samozřejmě všichni návštěvníci hostince. Každý porotce si mohl ze soutěžních vzorků anonymně označených jen číslem, brát, kolik jenom chtěl. Pak stačilo popustit uzdu chuťovým buňkám. Samozřejmě roli hrál i vzhled.

„Já hodnotím hlavně chuť. Sekanou mám rád hutnější, ne tu, která se rozpadá a hlavně ne moc mastnou. Celkově dávám přednost spíš tradiční české kuchyni," prozradil například jeden z porotců Jan Pejzl. První cenu za nejlepší domácí sekanou nakonec získala Iva Henzlová, která tak obhájila loňské vítězství.