Hlavní pořadatelky, Petra Pejzlová, Zdena Hospodková a Iva Henzlová, upřesnily, že se jedná o nultý ročník soutěže, která by měla mít v budoucích letech pokračování. „Není to soutěž v pravém slova smyslu, kterou bychom měly brát příliš vážně. Je to spíš legrace a snaha přimět obyvatele Dobré, aby se aspoň jednou o víkendu společně sešli a pobavili se, protože na to během týdne není čas," vysvětlila Petra Pejzlová.

Soutěže se zúčastnilo deset žen, muž nebyl ani jeden. Jako bonus napekly pořadatelky soutěže pro návštěvníky hospody U Henzlů domácí buchtičky. Na soutěžící čekaly hodnotné ceny.

Blanka Havlíčková se podobné soutěže zúčastnila poprvé v životě. „Kuchařskou soutěž považuji za dobrý nápad, který stmelí lidi. Sekanou jsem pekla odpoledne, aby byla na večer čerstvá. Žádný zvláštní recept nemám. Snad jen, že do mletého masa přidávám cibuli a česnek," prozradila paní Blanka.

O vítězi rozhodovala čistě mužská porota. Každý porotce si mohl ze soutěžních vzorků anonymně označených jen číslem, brát, kolik jenom chtěl. Pak stačilo popustit uzdu chuťovým buňkám.

A jaká je nejlepší sekaná podle názoru Stanislava a Jana Pejzlových? „Samozřejmě hodně masa, vepřové smíchané s hovězím. Česneku moc ne a žádnou zeleninu do sekané pokud možno nemíchat, protože pokazí chuť masa," vyjádřili se dva z porotců.

První cenu za nejlepší domácí sekanou nakonec získala Iva Henzlová, na druhém místě skončila Petra Pejzlová a pomyslný bronz patřil Jitce Strašilové.